Forum francuskie
Forum języka francuskiego, kultury francuskiej oraz Francji.

Wejdź na www.e-francuski.pl - stronę poświęconą nauce naszego ulubionego języka!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wakacje we Francji
Autor Wiadomość
la mouche

Wysłany: 2010-06-15, 14:25   Wakacje we Francji

Hej wszystkim,

zbliżają się wakacje i w związku z tym ciekawa jestem czy ktoś z Was planuje jakiś wyjazd do Francji?
macie jakieś ciekawe pomysły na zwiedzanie kraju czy jedziecie do rodziny lub pracy?

Napiszcie cos o swoich planach na wakacje, ja wybieram sie na krotki wypad do Paryża ale bardziej we wrześniu niż w wakacje, przynajmniej mniej tam będzie turystów :)

pzdr

dzianiu

Wysłany: 2010-06-24, 15:33   poszukuje miłego towarzystwa do wspolnego zwiedzania Francji

Witam serdecznie . Grupa 4 młodych ludzi w wieku 25-29 lat poszukuje osób (najchętniej pary) do wspólnego zwiedzania Francji w okresie 17-31 lipca tego roku. Z niezależnych powodów w ostatnim czasie wykruszyły nam sie 2 osoby a ze wzgledu na optymalizacje kosztów nie chcemy jechac z "pustymi miejscami". Plan trasy jeszcze do ustalenia, ale chcemy zwiedzić najciekawsze miasta we Francji oraz spędzić kilka dni na Lazurowym Wybrzeżu. Orientacyjny koszt za wynajęcie Campera oraz paliwo to 1500zł za cały pobyt na osobe. Szukamy tylko miłego, uczciwego towarzystwa, najlepiej z woj. wielkopolskiego (ale nie koniecznie), z którym spędzimy niezapomniane chwile. Nie pobieramy zadnej prowizji. Zarezerwowany Camper to 3 letni Autoroller 7 na bazie Fiata Ducato(zdjecie na aukcji). Jeżeli jestes zainteresowany i interesują Cie szczegóły to pisz: dzianiu@dywany.net lub dzwon: 604 22 11 69 pozdrawiam Grzegorz

Pat 

Wysłany: 2010-06-30, 22:47   

Świetna oferta! Ach i jeszcze pochodzę z Wielkopolski. Niestety nie skorzystam. Miałam jechać z siostrą od 21.07 na 12 dni,ale nie jadę :(. Ech... Udanych wakacji!

nitka 

Wysłany: 2010-07-24, 18:59   

a ja na calutkie trzy miesiace w ukochanym la rochelle, szkoda ze nie moge sie posmazyc troche, pogoda nie dopisuje :-/
<3
N

Amadeus

Wysłany: 2012-12-13, 13:51   

Ja w tym roku lecę na wakacje na południe Włoch, w okolice Marsylii, bo słyszałam od wielu osób, że jest to wyjątkowo klimatyczne miasto :) Najbliższe okolicę będziemy zwiedzać wynajętym samochodem. Najlepszą ofertę aut na wynajem znalazłam na stronie http://wypozyczalnieaut.pl/ którą naprawdę mogę Wam polecić.
A może ktoś z Was zwiedzał okolice Marsylii, co warto zobaczyć?

LesioS 
L'ami de PACA

Wysłany: 2012-12-27, 13:35   

A na mnie Marsylia zrobiła bardzo złe wrażenie, może dlatego, że nie miałem czasu porządnie pozwiedzać. Pomijam Stary Port i Notre-Damme-de-la-Garde, bo to jest mistrzostwo świata. Samochodem sensownie można poruszać się tylko po głównych ulicach, bo boczne są wąskie i zapchane zaparkowanymi samochodami.
Najgorsze wrażenie zrobił na mnie widok na całą Marsylię z Notre-Damme-de-la-Garde: miasto wygląda jakby ktoś wybudował duże, piękne miasto, a potem wszystko skurczył o połowę :-(
Za nic nie chciałbym tam mieszkać... Dodatkowy czynnik to "przekrój społeczny": jak się idzie po ulicy, to ma się wrażenie, że biali są tylko turyści.

sezamka 

Wysłany: 2013-09-12, 13:53   

Powiedzcie kochani, co polecacie zobaczyć w Paryżu? Jakieś nietypowe miejsca, mniej znane, ale warto zobaczenia? Hę? Jakieś pomysły? :D

e-francuski.pl
Administrator

Wysłany: 2014-10-29, 13:22   

Poniżej wklejam link do użytecznych informacji dla tych, którzy wybierają się do Paryża:
Paryż na kilka dni - przewodnik

Co do miejsc wartych odwiedzenia to jest ich bardzo dużo, wszystko zależy od tego na jak długo ktoś jedzie i co go interesuje. Opis poszczególnych atrakcji turystycznych również znajdziesz na stronie www.e-francuski.pl

Pozdrawiam i życzę udanych wycieczek!
Ostatnio zmieniony przez e-francuski.pl 2015-04-14, 20:42, w całości zmieniany 2 razy  

cathleenwitmer

Wysłany: 2015-02-19, 08:28   

You know some little town in France ?? Such as. Zielona Gora ??

tatanka

Wysłany: 2015-03-04, 16:19   

Ja jadę w te wakacje do Paryża na tygodniowy kurs ze sprachcafe.

Franso 
Francuska fala

Wysłany: 2015-04-23, 08:44   

Wkrótce Tuluza.

pawel100

Wysłany: 2015-08-01, 13:10   

A jakieś propozycje na niekonwencjonalne zwiedzanie? Zamiast oglądania zabytków jakaś wyprawa np pociągiem przez kraj? :) ma ktoś takie doświadczenia?

kominiarz 

Wysłany: 2016-03-01, 16:08   

Mi osobiście Francja bardzo sie podoba ale po ostatnich zamachach zrezygnuje z niej na troszkę

Folixy 

Wysłany: 2016-03-02, 09:08   

Francja to piękny kraj, ale raczej nie na wakacje, tylko bardziej taki weekendowy wypad. :D

kamaset12

Wysłany: 2016-03-09, 11:00   

fajnie że francja jest blisko nas, ani drogo ani nie daleko, można nawet na jeden weekend wyjechac, z tym nie ma problemu :D

..:: La publicité ::..

Odpowiedz do tematu