Forum francuskie
Forum języka francuskiego, kultury francuskiej oraz Francji.

Wejdź na www.e-francuski.pl - stronę poświęconą nauce naszego ulubionego języka!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak uczyć się języków obcych ?
Autor Wiadomość
boczek952

Wysłany: 2013-06-01, 15:19   Jak uczyć się języków obcych ?

Witajcie. Muszę szybko nauczyć się języka francuskiego. Poszukuję skutecznego sposobu nauki. Może to być kurs komputerowy, odpowiednia metoda językowa, zajęcia online itd. Co polecacie?

MuzycznaFrancja 

Wysłany: 2013-06-03, 10:57   

Witaj,

Szybko, to znaczy ile czasu? :-)

qba 

Wysłany: 2013-06-04, 19:20   Jak uczyć się języków obcych?

No właśnie... U góry akurat reklama (nad moim postem) :D. Sprawdź sobie metodę 5S. Ja uczę się języka angielskiego stosując ją i muszę przyznać, że efekty naprawdę mnie zaskoczyły.

Tu przedstawiam Ci główne "wytyczne" tej metody nauki:

Nauczysz się czuć i myśleć w dowolnym języku obcym.
Zarówno gramatykę jak i czasowniki będziesz odczuwał, a nie uczył się na pamięć!
Możesz uczyć się wielu języków obcych, a te nigdy nie będą Ci się mylić.
Nie będziesz słów tłumaczyć ani uczył się na pamięć.
Możesz uczyć się z dowolnych materiałów np. ze słownika czy rozmówek.
Będziesz posiadać olbrzymią motywację, bo metoda jest naturalna dla Twojego mózgu.
Jest to metoda niebywale szybka, naturalna i dostarczająca nieustannej motywacji do dalszej nauki.
Jest to metoda przy której możesz się nauczyć choćby kilkunastu języków obcych biegle, a każdy z tych języków nigdy nie będzie Ci się mylił z pozostałymi.
Dzięki metodzie znacznie zwiększysz szybkość używania języka i jego zrozumienia ponieważ nie będziesz uczyć się tłumaczyć słówek, ale je czuć, w związku z tym będziesz posiadać więcej czasu, by rozumieć, gdy ktoś mówi np. za szybko, niewyraźnie, w innym dialekcie itd.

denka 

Wysłany: 2013-06-04, 22:48   

Cytat:
U góry akurat reklama (nad moim postem) :D.

O co kaman????

To chyba qba cały Twój post jest reklamą i to jeszcze nieporadną... Rozumiem jeszcze gdybyś napisał własnymi słowami o zaletach metody a nie jakieś przytaczasz slogany. Oj "spece" od szeptanego marketingu musicie się jeszcze trochę uczyć...

sezamka 

Wysłany: 2013-09-16, 11:25   

Właśnie, właśnie... szybko czyli ile? :) W miesiąc to się chyba nie nauczysz :D O metodzie opisywanej wyżej słyszałam, ale nie próbowałam. Ja poziom podstawowy zrobiłam z Sitą, przyjaciółka po skończonym kursie mi pożyczyła. Troszkę, w sumie, tak z ciekawości, po 4 sesjach mnie przekonało, bo przy okazji mogłam się odprężyć, nie stresować się niczym. Ciekawa sprawa. A Ty znalazłeś już swoją metodę na francuski?? :)

JaPanAndrzej

Wysłany: 2013-10-18, 09:37   

ja zaczynałem naukę z multikurs.pl i po 6 miesiącach nauki musze sie przyznac, ze umiem calkiem sporo.

paulina nowak

Wysłany: 2013-10-25, 14:16   

ja polecam do nauki czasopismo wydawnictwa Colorful Media (www.colorfulmedia.pl) FRANCAIS PRESENT (francais.edu.pl). Przyjemna forma nauki :D dużo ciekawych artykułów na różne tematy: ciekawostki, miejsca, ludzie... sami się przekonajcie :) dużym plusem jest możliwość odsłuchania ich w formacie MP3 na stronie za FREE :))) można kupić gazetkę w empiku, salonach kolportera, ruchu albo na stronie www.kiosk.colorfulmedia.pl

kf88 

Wysłany: 2013-11-26, 12:09   Kursy językowe online

Witam wszystkich. Czy waszym zdaniem nauka języków przez internet jest skuteczna?
Czy można się nauczyć np. francuskiego przez skype? Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Chciałabym się zapisać na kurs francuskiego online , ale nie jestem pewna czy taka nauka w domu przyniesie efekt.

MuzycznaFrancja 

Wysłany: 2013-11-29, 09:37   Re: Kursy językowe online

kf88 napisał/a:
Witam wszystkich. Czy waszym zdaniem nauka języków przez internet jest skuteczna?
Czy można się nauczyć np. francuskiego przez skype? Jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii? Chciałabym się zapisać na kurs francuskiego online , ale nie jestem pewna czy taka nauka w domu przyniesie efekt.

Chyba najlepiej samemu sprawdzić.
Sądzę, że takich opinii możesz mieć 50% na tak, a 50% na nie.
Metoda nauki online może być dobra, ale może być zła. Może to być kwestia nauczyciela, który okaże się na tyle dobry, że nie będzie miało znaczenia jak się uczysz. Twoje podejście, entuzjazm też mogą nie mieć znaczenia. Jak również to jaką jesteś osobą, np. introwertyczką czy ekstrawertyczką, czy w ogóle lubisz uczyć się w zaciszu, na spokojnie czy wolisz w grupie.

Tak czy inaczej, moim zdaniem lepiej zapisać się na kurs online niż... ciągle się zastanawiać i w ogóle się nie uczyć. ;-)

Im szybciej podejmiesz decyzję, i nieważne czy online czy tradycyjnie, tym lepiej. :-)

Pozdrawiam!

karolina01 

Wysłany: 2013-12-17, 08:21   

Myślę, że kursy języków obcych on-line to świetny sposób nauki. Nauka z lektorem w domu przynosi czasem lepsze rezultaty niż tradycyjne lekcje w grupie. Zawsze warto spróbować. :-)

sliwka

Wysłany: 2014-04-28, 09:03   

wiecie ja jestem zdania, że jeśli chodzi o francuski to najlepiej się go uczyć na kursie, próbowałam sama, nie wyszło, ale za to bardzo dużo się nauczyłam w Paryżu, jak byłam na kursie z Glossą. Świetna sprawa, piękne miasto, mnóstwo fajnych ludzi z całego świata.

mirozaw 
Mirek

Wysłany: 2014-05-26, 17:38   

najlepiej wyjechać do Francji albo Szwajcarii :D

maria.walczak

Wysłany: 2014-06-06, 15:27   

raczej nie ma czegos takiego jak koniecznie szybko, chociaz sa i tacy. Jezeli chcesz miec potem latwiej na wyzszym poziomie, ucz sie intensywnie slownictwa

f_emme 

Wysłany: 2014-08-06, 00:10   

Ja proponuję kursy językowe. W okresie wakacyjnym odbywają się zwykle intensywne kursy, które pozwalają opanować materiał jednego semestru w jeden miesiąc!
Ja zapraszam do Łodzi na intensywny kurs francuskiego i hiszpańskiego.

ela33

Wysłany: 2014-10-02, 11:11   

Szybko to sie nauczysz ale byle jak...nie da się szybko...szkoła językowa to najlepsze wyjście...może indywidualne nauczanie...może tak będzie lepiej...nie wiem czy szybko...

==============
Sam sprawdź leasing

..:: La publicité ::..

Odpowiedz do tematu